Снимка: БГНЕС
УМБАЛСМ "Пирогов" от 1 март стартира програма за възстановяване на белодробната функция след прекаран COVID-19, съобщиха от лечебното заведение. От програмата могат да се възползват всички преминали през заболяването.
 
"Възстановителна рехабилитационна програма и подпомагане на оздравителния процес при пациенти с неврологични и дихателни проблеми, преболедували COVID-19" ще има за цел да помогне на всички, успешно преборили болестта, да се върнат към нормалния си живот. 
 
В Лечебния център към Отделението по физикална и рехабилитационна медицина към Пирогов между 08:00 и 18:00 часа пациентите ще преминават през дихателни упражнения и техники за възстановяване на белодробната функция, утвърдени от Световната здравна организация.
 
В програмата участие ще вземе и Медицинският център към УМБАЛСМ „Пирогов”, който ще консултира пациентите с неврологични усложнения след COVID-19 в сряда и четвъртък между 14:00 и 16:00 часа.
 
За да се включат в програмата, пациентите е необходимо да разполагате с талон за специалист (за невролог или за физиотерапия) и да се запишете на телефон 02/ 915 43 34 (всеки ден между 11:00-13:00 часа), уточняват от лечебното заведение. Записването стартира от първи март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase