Снимка: БГНЕС
Изпълнителното бюро на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) препоръча на членовете си и на техния персонал да се ваксинират, съобщава Bulgaria ON AIR.
 
"Ясно е, че безопасността на пътуващите и предлаганите цени ще са двете основни сили, които ще движат туристическият сектор. Необходимо е обаче и държавата да сключи двустранни споразумения за отпадане на PCR тестовете като изискване за влизане в страната, ако пристигащите идват от страна с нисък процент заразени. Както и за облекчени условия за вече ваксинирани туристи, зелени транзитни коридори, рекламиране на страната ни като безопасна дестинация и други мерки за улесняване на пристиганията", пише асоциацията в публикация на своя сайт.
 
Те са на мнение, че масовата ваксинация ще повлияе положително на туризма и в частност за предстоящия летен сезон, като това ще гарантира на почиващите по-големи спокойствие и сигурност. 
 
"Според представителите на българските здравни власти и СЗО единствено масова ваксинация ще сложи край на пандемията и ще помогне за бързото връщане към нормален живот", казват още от БХРА.
 
Те са категорични, че желаниетo или нежеланието на някой да се ваксинира, което те определиха като личен избор, не трябва да влияе на отношенията между работодателите и служителите или да става причина за прекратяването им.

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 9 месеца

има ли някой още който не е разбрал че ваксините евентуално пазят само ваксинираният и не предотвратяват пренасянето на вируси.всякакви изисквания за паспорти и ваксини имат други цели.

15

Коко

преди 9 месеца

До до 12 от славянинНищо няма да ти направи шефа. Само ще почне да ти плаща договореното възнаграждение. И ти сам ще си напуснеш, защото умници като тебе са в сивата икономика.

14

Програмист

преди 9 месеца

До 14Нищо няма да изгори. Или ще се ваксинираш, или ще си търсиш друга работа. Избора си остава твой.