Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Зелени коридори" ще има, докато не дойдат 18,5 млн. безплатни ваксини. Това каза премиерът Бойко Борисов, който бе на посещение в село Самуилово, община Петрич.

Още по темата
Там премиерът провери как протича ваксинирането. В селото са записани над 100 души, а ваксинацията се извършва от екип от Спешната помощ в София, който сутринта е взел ваксините.

Борисов посочи, че само днес 88 000 дози са разпределени в страната. По думите му българите се ваксинират с най-добрите ваксини, които са утвърдени от Европейската агенция по лекарствата.

"Нямаме полемика по отношение на отварянето на заведенията. Има бавно и плавно покачване на заболеваемостта, но то се контролира и защото сме впрегнали всички усилия във ваксинацията. Колкото по-малко терен оставим на вируса, толкова по-бързо ще се върнем към нормалния живот", категоричен бе премиерът.

Освен в големите болници, ваксини ще има и в най-малките населени места.

Направена е организация, съвместно с центровете на спешна медицинска помощ в София, с големите болници - "Пирогов" и ВМА. Има мобилни екипи, които са на разположение на кметовете на отдалечените места, където и личните лекари трудно могат да достигнат, така че има готовност да се стигне до всяка една точка в страната, обясни министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Той добави, че полицията ще съдейства и ще докара ваксини на личните лекари, които изпитват трудности да вземат ваксините в отдалечените райони на страната.

"Хората проявиха зрялост", каза началникът на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски. Той посочи, че най-възрастният ваксиниран във ВМА е на 96 г., а най-младият е на 18 г. Според него хората във всички възрасти са мотивирани да се имунизират и вчера само във ВМА са били ваксинирани 1160 души.

По думите му само в България има спор коя ваксина е по-добра. Той каза още, че в страната се слагат всички ваксини, утвърдени от Европейската агенция по лекарствата.

 

Коментари Напиши коментар

291

Послепис:

преди 1 седмица

Включваме плюс два милиарда за ония птички. Като сте такива инати да не се отказваш пред човечност - два милиарда лихви!

290

Ще го кажа пак:

преди 1 седмица

Прекратете антимаршал плана за тая страна и върнете парите по класическия начин - влиза се в банката - внасят се парите на основание надплатени стоки и услуги. Не няма да ги връщаш с безлихвени заеми, ще ги върнеш истински, физически, материални. Нали икономиката ще изплува, ама това дето сме го свили пито платено, простено и забравено.

ДРУГ ПЪТ! Не си оцелил страната и хората и народа!

289

За 45 години ...

преди 1 седмица

Някой хора строяха, унищожаваха неграмотност и религиозни глупости - това беше достойна война... други за тези 45 години мислеха как да вземат това, което бившите им съюзници са построили с идеята повече за нас по-малко за тия "гадни комунистически ***" - включително и си правите сметки за натрупаното от европейските племена и народи да им го вземете като разпаднете съюза и на всичкото отгоре водите скрита война срещу враг от Студената война, който обаче вече е част от Европейският съюз!