Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Как ще се ваксинират желаещите за имунизация, без значение от фазата на Националния ваксинационен план, в която попадат?

Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов изпрати писмо до 28-те регионални инспекции в страната.

Още по темата
В него той разпорежда да се създаде необходимата организация, която да даде възможност ваксини да се поставят в имунизационни пунктове, както следва:
 
- целодневно през почивните дни - събота и неделя;
 
- в следобедните часове на работната седмица - от понеделник до петък;
 
- при необходимост, денонощно, в лечебните заведения в областните градове.
 
Министерството на вътрешните работи ще оказва съдействие на регионалните здравни инспекции при транспортирането и снабдяването с ваксини срещу COVID-19.
 
За създадената организация, реда и начина на записване на желаещите да бъдат имунизирани лица, населението ще бъде уведомявано чрез средствата за масово осведомяване на регионално ниво.
 
Допълнителни въпроси относно организацията и записването за ваксиниране желаещите могат да задават към съответната РЗИ, съобщиха от МЗ.

Коментари Напиши коментар

90

Право в целта

преди 2 месеца

В момента гледаме филма "Заразяване" от 2011 г. на живо. Някой нещо да не е разбрал?!?

89

...

преди 2 месеца

Ma този хормон може да ти го сложат и в яденето, сладоледа, кафето, фуражите дет хранят животните, дори може в бананите да ги инжектират. Кво правим тогава?

88

Анонимен

преди 2 месеца

Да знаете тази ваксина ще е като наркотика взета веднъж ставаш зависим от нея и идва момента в който те свършват- знаете какво следва