Снимка: Правителствена пресслужба
fallback

Премиерът Бойко Борисов провери строителството на газовия интерконектор с Гърция.

Борисов отбеляза, че пълният локдаун в съседката ни е забавил изграждането, но не и у нас.

"Сега искам максимално да увеличим интензитета, ще питам ЕК, ЕИБ да ускорим плащанията", коментира той и допълни, че газопроводът трябва да бъде готов тази година.

По думите му това е най-геостратегическият проект за региона, който се прави заради диверсификацията.

Премиерът разясни и че строителството на този интерконектор не е лесно.

"Като чуят газопровод с Гърция, си мислят, че е плаж, а то преминаваме само през планини, под язовир "Студен кладенец", под река Марица, под инфраструктурата", разясни той.

По думите му вече има точен график. Изпълнителите заявиха, че рабоятт независимо от времето, а Борисов изрази надежда ваксинационният процес в двете страни да премахне пандемията като пречка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Краси

преди 3 години

Баце Винету е срам за РБ!

63

АМАН ОТ БОРИСОВ

преди 3 години

МНОГО МИЛИАРДИ ПРАХОСВА ТОЯ ЧОВЕК МНОГО.С ОГРАБЕНИ МИЛИАРДИ ОТ НАРОДА ИЗГРАЖДАТ ПРЕДИМНО НЕ ЕФЕКТИВНИ ОБЕКТИ>>Срочно за ЕКСПЕРТИ ЗА БОРБА С НАГЛО прЕСТЪПНИ МИНИСТЕРСТВА И ВЕДОМСТВА ПРАХОСВАЩИ ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ ГОДИШНО ОГРАБЕНИ ОТ НАРОДА през нагло корупционни обекти по оперативни програми и еврофондове ...НЯМА ПАРИ ЗА РАЖДАНЕ И ОТЛГЕЖДАНЕ НА ДЕЦА..Ликвидира се Българската нация БЕЗ МИЛОСТНО ПОД ФНАФАРИТЕ НА КОРУПЦИОННИ ХАРЧОВЕ ЗА СТОТИЦИ МИЛИАРДИ..

62

Анонимен

преди 3 години

Браво бе Борисов ,повече от 3години строиш този интерконектор и още не е готов!А ,трърбите с газ за Сърбия ги положи за 18месеца,въпреки ,че пресякоха цяла България!И за какво?За кеф на сърби и руснаци!За нас не само ,че няма газ от тази търба ,ами и заборчнехме с 3млрд. покрай този,,Балкански поток"

fallback