Общ преглед
БСП настоя да бъдат изслушани в парламента премиерът Бойко Борисов и столичния кмет Йорданка Фандъкова заради починалото от токов удар 16-годишно момче в София.

"Става дума да намерим и да потърсим отговорност от хората, които са виновни за смъртта на едно българско дете. Тъй като се появиха информации, че този оголен кабел е захранвал павилион на общински съветник от ГЕРБ, трябва да дойде тук Бойко Борисов в качеството си на премиер и бивш столичен кмет и лидер на ГЕРБ, както и Йорданка Фандъкова в качеството й на кмет и заместник-председател на ГЕРБ", отсече левият Иван Ченчев.

Съпартиецът му Георги Свиленски настоя, че Борисов и Фандъкова трябва да отговорят на въпроса кой разреши да има павилиони в София с незаконен ток.

Още по темата
"Борисов беше две години кмет на Столична община, след това Фандъкова застана на този пост 12 години. Хората се интересуват чия собственост са тези павилиони, а сега всички българи могат да си помислят защо Караянчева крие собствениците на тези павилиони", обвини той.

Левият Филип Попов коментира, че от два дни всички софиянци прескачат шахтите.

Шефката на НС Цвета Караянчева призова социалистите да не правят политически пиар от една детска смърт, а всички да изкажат съболезнования на семейството на починалото момче.

"Ясно е, че влязохме в предизборна кампания", заключи тя.

Вежди Рашидов от ГЕРБ, след като изказа съболезнования на семейството, обвини БСП в примитивизъм.

"Никой не е искал да го убие, случило се, напоследък за срутванията Бойко Борисов ви е виновен, за магистралите Бойко Борисов ви е виновен, но вие сабалем да продължавате с този негатив и да го превръщате в политика, не ви прави чест, за това ли идвате, да си правите политика от смъртта на едно момченце", скочи той.

"От сутринта сме в някакъв примитивизъм и негативизъм", обобщи той и призова Караянчева да спре това "извращение".

Въпреки настояванията на социалистите, председателят на НС не подложи искането им на гласуване. След като беше изчетен доклада по първа точка от дневния ред, Караянчева обяви, че ще го подложи на гласуване „само и само да тръгне работата“.

В крайна сметка предложението на БСП не беше прието. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар