Снимка: Bulgaria ON AIR

Успешен завършек на 17-годишната сага на иранеца д-р Абдулах Заргар. Най-накрая той получи българско гражданство и веднага се завърна на работа в общинската болница в Исперих.

С торта и балони колегите на д-р Заргар го поздравиха за полученото българско гражданство.

"Д-р Заргар го заслужава, той е добър и като специалист, и като човек. Ще бъда много щастлива, ако продължим да работим заедно с него", споделя секретарят на МБАЛ-Исперих Афизе Ибрям.

Още по темата


Д-р Заргар заяви, че българският паспорт за него означава отговорност към пациенти, колеги, както и към цялото общество.

"Това означава едно уважение на системата към мен и още повече на хората, които живеят тук. Аз съм задължен и под голяма отговорност да отговоря, дори частично на това уважение", коментира лекарят.

И допълни, че в България се чувства у дома.

Пред кабинета на медика много пациенти очакваха освен да получат медицинската му помощ, също и да го поздравят за българския паспорт.

Предстои д-р Абдулах Заргар да вземе решение дали вече официално да се кандидатира за управител на болницата - пост, който заемаше 8 години. Но дори и да не го направи сега, заяви, че ще продължи да помага на колегите, жителите на Исперих и района.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR.

 

Коментари Напиши коментар

12

AZ

преди 1 година

До Гошо и читател----------------------------По-добре от Занзибар,отколкото никакъв.След година-две такива ще ви лекуват,като не искате да плащате на българските лекари. Учете занзибарски.А е дошъл у нас много отдавна с голяма сума пари,защото както той обясни произхожда от заможно семейство и идва в напълно чужда държава без да знае език и без да познава никого.Без пари ли да дойде.

11

Анонимен

преди 1 година

Айде докторе, догодина с четворно по голяма заплата в западната Европа! :))))))))))))

10

Азъ

преди 1 година

Пак някаква далавера са направили.