Снимка: Министерство на правосъдието

Министърът на правосъдието Десислава Ахладова връчи удостоверението за българско гражданство на д-р Абдуллах Заргар, съобщиха от правосъдното министерство.

На церемонията в Министерство на правосъдието присъстваха още министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, по чиято инициатива бе задвижена процедурата за получаване на българско гражданство на иранския лекар, както и Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен.

Още по темата
"За мен е голяма чест и отговорност да връча удостоверението за българско гражданство на г-н Заргар и то по един много важен повод - за заслуги към здравеопазването на България. Нека винаги да имате признанието на българските граждани", каза министър Ахладова.

От своя страна министърът на здравеопазването проф. Ангелов заяви, че от днес редиците на българските лекари се увеличават с още един достоен български лекар. "Продължавайте на помагате на българите", пожела проф. Ангелов.

Д-р Заргар благодари за голямата чест и коментира, че от тук нататък като гражданин на България ще се стреми да отговори на високата оценка, която е получил от обществото.

Както е известно, роденият в Иран медик трябваше да напусне поста директор на болницата в Исперих заради законодателни промени, според които няма право да заема длъжността.

В крайна сметка близо 7000 души се включиха в гражданската инициатива под наслов "Подкрепа за българско гражданство на доктор Абдулах Заргар". На 5 февруари вицепрезидентът Илияна Йотова подписа указ за придобиване на българско гражданство от д-р Абдулах Заргар.

Решението за предоставяне на гражданство на лицето е взето след запознаване на вицепрезидента с направеното на 29 януари 2021 г. предложение от министъра на правосъдието и доклад на Комисията по българско гражданство, съобщиха тогава от президентството.

Коментари Напиши коментар

19

Dastin

преди 1 година

Някой не си ли задава въпроса, какво прави въпросното лице в България, при положение, че е можел да отиде в много други богато европейски държави, както самия той заявява? Още повече влиза с недекларирани пари, нарушавайки закона. И е естествено осъден. Както щеше да бъде осъден и някой българин в Иран. В Панорама заяви, че щял да ни прости??? Този тип май е доста нагъл с това си изявление. С неясно какви пари бил подобрил финансовото състояние на болницата в Исперих! Я ДАНС да се заеме с него!

18

Иии

преди 1 година

Нещо не е наред с този доктор.....Да оставирахатлъка си в Иран или Англия и да дойде в Чалгария.....Ще се види скоро,когато се махне от Бг попосока Европа или САЩ

17

Еее

преди 1 година

А този вляво не е ли бившият главен ДПС-ар, сега областен управител на Разградска облст,който беше изгонен от ДПС лично от Доган.....Едва ли Доган ще му прости,макар,че се опитва да се спаси чрез Бойко