Снимка: Pixabay

Турист е пострадал, след като се е подхлъзнал и е паднал в пропаст в планината Беласица. Провежда се спасителна операция, съобщиха за Агенция "Фокус" от Планинската спасителна служба (ПСС) при Българския Червен кръст (БЧК).

Туристът е с травми. Инцидентът е станал над село Самуилово, след връх Конгур. Теренът е труден и акцията е тежка. Извличането на пострадалия от пропастта и транспортирането му е много трудно.

В спасителната операция участват голям брой планински спасители от екипите на ПСС в Благоевград и Сандански. Очаква се тя да продължи през цялата нощ.

Коментари Напиши коментар

12

Ко? Не?

преди 1 година

Аре малко да се спрете с това "кой ще плаща за спасяването"! Ами платил си е туриста и то ПРЕДВАРИТЕЛНО! ППС е подразделение на БЧК и съответно се издържа от държавния бюджет. А държавния бюджет очевидно се пълни не от марсиянци.

11

Анонимен

преди 1 година

Много хора се надценяват, дали ще е в планината или зад волана някак си се мисли за някакъв супер герой който е безсмъртен, а всъщност грешките са фатални.

10

ПроСължих се

преди 1 година

"В спасителната операция участват голям брой планински спасители от екипите на ПСС в Благоевград и Сандански. Очаква се тя да просължи през цялата нощ."И аз се проСължих, като прочетох поредното неграмотно писание на Камелия... Бива неграмотност, бива, ама дявол на магаре не бива!