Снимка: Pixabay

Администрацията и персоналът на Рилския манастир са пуснати в отпуск заради липса на посетители. Вече близо месец движението към Светата обител е спряно заради паднали скали при срутището над село Пастра. По трасето се пропускат само автомобилите на служители на манастира и доставчици. Богослуженията в манастира обаче не са спирали

Откакто на 9 януари при срутището над с. Пастра падна 30-тонна скала и оттогава на пътя в подножието на ската се извършва почистване и укрепване на самия скат, движението в двете посоки към Рилския манастир се спира в двете посоки от патрул на полицията на входа на Пастра. Това принудило игуменът Адрианополския епископ Евлогий да пусне в отпуск десетките служители и част от персонала, каза зам.-кметът на Община Рила Лазар Чавков.

„Никой не може да мине нагоре…, но мисля, че е пуснал в отпуска целия персонал, най-вероятно само охраната  се качва и съответно доставчици на хранителни продукти и такива неща“, каза той пред БНР.

Коментари Напиши коментар

9

Активист на БСП

преди 4 месеца

Богохулникът Борисов посети манастира и всичко тръгна наопаки !!! Чекмеджан не е вярващ,той е СУЕВЕРЕН !!!

8

не са в отпуск

преди 4 месеца

патриарх Неофит (ДС агент и сътрудник на ГРУ) ги изпрати на квалификационни курсове в Мурманск за да свикнат с богослучението в руските църкви, нали ставаме балканско крило на Руската православна църква, а Рислкия манастир догодина няма да се казва Рилски, а Путински, на името на Свети Владимир Велики. Амен!

7

Анонимен

преди 4 месеца

Аз мислех че всички в тези свети места са там заради вярата, а не заради стажа и заплатата