Снимка: БГНЕС
От днес започва поетапното разхлабване на мерките в страната. Големите търговски центрове отново ще отварят врати, но при спазването на строги правила.
 
Работното им време ще е намалено – от 10 сутринта до 9 вечерта. На всеки час ще се прави щателна дезинфекция. Mагазините ще работят с намален капацитет, а малолетни и непълнолетни ще се допускат само с придружител.
 
Заедно с моловете отварят фитнесите и залите за тренировки. Те ще трябва да работят с до 50% от капацитета си. Въведени са и строги мерки срещу разпространението на вируса. Още с влизането всеки клиент трябва дa дезинфекцира ръцете си и да постави калцуни на обувките. Лична хавлиена кърпа е необходимо да бъде поставена върху всеки уред, който се използва.
Още по темата
 
Ресторантите обаче остават затворени. Браншът се отказа от протестното отваряне, което беше планирано за днес. Причината е, че служителите и клиентите ще носят наказателна отговорност, ако нарушат мерките. Може да се стигне и до лишаване от свобода за срок до 5 години.
 
Според последната информация, ако случаите за заболели и починали от коронавирус в страната продължат да спадат, заведенията ще отворят от 1 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase