От Президенството излязоха с изявление до медиите, в което уточниха, че са получили в края на работния ден в петък предложението на министъра на правосъдието да бъде издаден указ за българско гражданство на д-р Абдулах Заргар.

Още по темата
Това е станало едва, след като е било публично обявено, че роденият в Иран медик е принуден да напусне поста директор на болницата в Исперих заради законодателни промени, според които няма право да заема длъжността.

Близо 7000 души се включиха в гражданската инициатива под наслов "Подкрепа за българско гражданство на доктор Абдулах Заргар", припомня БНР.

Комисията по българско гражданство ще предложи на вицепрезидента решение по казуса с д-р Заргар, след като се запознае с всички материали, заявиха от "Дондуков" 2.

Оттам посочват още, че здравеопазването и кадровата политика са постоянен ангажимент на отговорните институции, а не - "резултат от кризисни акции".

Коментари Напиши коментар

31

До 30

преди 1 година

Болна е от ковид.

30

въпрос

преди 1 година

7000подписа от българи или турци?

29

Додо

преди 1 година

Депортирайте го! Лекар, е, но е и мохамеданин, а Исляма няма място в цивилизования свят, в това число България. Зная, че мнението ми ще предизвика критицизъм, но повярвайте ми, това е по-доброто решение в дългосрочен план!