Интензивен сняг скова страната и създаде много работа на пътните фирми. Опасно ще бъде времето и в следващите часове. Ще се усложни ли обстановката?

Още по темата
Когато има такава обстановка, не само у нас, но и в Европа, движението изпитва затруднения, понеже натрупва и няма как магически да изчезне снегът. Снежната покривка и днес ще натрупва и ще се задържи. И в Източна България валежите минаха в сняг, в Хасково и Разград дебелината на снега е 22 см. Във Видинско валежът спря. Като цяло в страната ще остане с валежи. Това каза за "България сутрин" синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева.

По думите ѝ проходите ще бъдат мястото, на което в комбинация с вятър, може да има затруднения. В Кърджали и София снежната покривка достига 17 см., а това, придружено с вятър, прави навяванията неизбежни.

"Днес валежите ще започнат да отслабват, а утре и да спират. Разкъсването на облачността ще доведе до ниски температури особено в сутрешните часове и снежната покривка ще се задържи. Сутринта в четвъртък и петък температурите ще са до -10 градуса", допълни Стойчева за Bulgaria ON AIR.

Според нея от петък може да очакваме затопляне, което ще доведе до топене на снега.

"В някои райони ще вали дъжд, очакват се поледици, което трябва да се има предвид от хората, които ще пътуват за уикенда", подчерта тя.

Мъглите се очаква да бъдат локални. В Родопите снегът натрупва най-много през февруари и март.

Коментари Напиши коментар

2

...

преди 8 месеца

Вие добре ли сте? 15см сняг в края на януари е повод за коментари? Сериозно ли?Цяла зима нямаше грам сняг.. какво ревете не разбирам.

1

РАДИО ЕЛТО

преди 8 месеца

Патувай бавно говори със звездите