Снимка: Pixabay
През 2020 година 1321 кучета са били осиновени в София. През 2019 година техният брой е бил 945. Това отчете директорът на "Екоравновесие" Веселин Асенов, пишат от в. Монитор.
 
"Ръстът от една трета, който отчитаме, отдаваме на целенасочената работа в тази посока през последните години, както и станалата вече традиционна кампания „Осиновявай, не купувай“, с която са ангажирани  „Екоравновесие”, Столична община и не на последно място нашите доброволци от сдружение „Бандата на 1500“. През миналата година с помощта на Щройнерхилфе Бугариен успяхме да намерим осиновители на наши кучета в  Германия", обясни Асенов.
 
Екипите на "Екоравновесие" през изминалата година са прибрали 3450 кучета. 1499 от тях са били кастрирани и върнати обратно на местата, от които са взети. 
 
Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през миналата година за настаняване в приют са предадени 130 кучета. В общинската ветеринарна клиника "Връбница" за лечение са постъпили 351 кучета. 
 
Кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета продължа, като целта е й да се намали популацията и риска от изхвърляне на малки кученца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase