Снимка: БГНЕС

Осъждаме арестите на мирни демонстранти, подкрепящи Алексей Навални в цяла Русия, и призоваваме да бъдат незабавно освободени.

Още по темата
Свободата на мирен протест трябва да бъде зачитана. Това написа в профила си в Туитър Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също коментира казуса със задържането на руския опозиционен лидер:

“Това е вътрешен проблем на Русия. На г-н Навални трябва да се гарантират правата и честен съдебен процес. От там нататък зависи от съдебната система в Русия“.

Днес протести в подкрепа на Навални има в много руски градове.

Десетки души се събраха на демонстрация и пред руското посолство в София, предаде БНР.

"Единственото оръжие на Алексей Навални е истината. А в Русия за истината се арестува. И ако правим аналогия с България, нашето мото е "Гледайте Русия и се сещайте за България", заявиха участници в акцията.

Протестът в София беше организиран от руския опозиционер Евгений Чупов, който преди година потърси политическо убежище в България. В подкрепа на Навални пред посолството дойде и лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

Над 120 руски граждани се събраха и пред генералното консулство на страната си и във Варна.
 

Коментари Напиши коментар

420

Богомил Трайков

преди 1 месец

За Нинова, какво да каже човек. Проститутката на Кремъл. Заедно с убийци и крадци. Та това е тяхната комунистаческа (социалистическа) история. Убивай, пращай в концлагери и т.н. Това е "вътрешна" история на Русия и днешната ИСТОРИЯТА на БКП - БСП.

419

гост

преди 1 месец

Ако путин пожелае да си купи изборите в БГ, ще го направи с джобните си парички. БГ е 7 милиона, , а само Москва е 14 милиона бе калинки прости, които разбират само от сила и еван , щото са ***. Гражданина Невални не е БГ гражданин бе ***, . Има си междунородни организации да скачат , ако са нарушени човешки права!

418

Ели

преди 1 месец

НАВАЛНИ Е АГЕНТ НА АМЕРИКАНСКОТО ЦРУ

НАВАЛНИ ЩЕ БЪДЕ СЪДЕН И ОСЪДЕН КАТО КРАДЕЦ НА ПАРИ,А НЕ КАТО БУНТАР