Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

20 години затвор получи Викторио Александров за двойното убийство на Дарина Министерска и едногодишната Никол. Родителите на жертвата очакваха присъдата да бъде доживотна без право на замяна, каквато поиска и прокуратурата."Присъдата ни уби. Не само нас, но и всички свидетели, които са срещу него, са застрашени", обяви пред "24 часа" Ваня Министерска - майка на Дарина.

Още по темата

За убиеца на детето и внучката й, тя заяви: "Той е страхотен манипулатор и е продукт, създаден от мама и тате. Затова казах в моята пледоария, че неговите родители не са надеждни и обективни свидетели."

Ваня Министерска заяви, че за нея решението по това дело е политическо, а присъдата е "спусната". "Парадоксалното е, че толкова много протести и действия съм предотвратила с цел запазване на мира и спокойствието в държавата. И съжалявам, че го направих. - обясни още тя, като уточни, че такива са можели да възникнат веднага след убийствата на  други хора.

Ваня Министерска обясни, че шестима свидетели, от които две бивши негови приятелки, които не се познават помежду си, две  съученички на Дарина, казват едно и също в досъдебното производство и в съдебната зала - прилагане на системно домашно насилие и парадиране с пистолет.

"Кажете ми как е възможно да има такава присъда след всичко, след всички експертизи, които бяха абсолютно категорични", пита още майката на убитата Дарина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase