Снимка: БГНЕС

Призоваваме гражданите да предприемат пътувания съобразно необходимостта, а когато се пътува, да са оборудвани за зимни условия. Очаква се ситуацията в страната да стане тежка. Колегите от АПИ следят постоянно ситуацията. Това каза вътрешният министър Христо Терзийски, който заедно с председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски дадоха извънреден брифинг във връзка с усложняващата се пътна обстановка у нас.

"200 машини обработват превантивно терените, каза началникът на АПИ Георги Терзийски. - Обстановката се усложнява - на места вали дъжд, като се очаква валежите да преминат в сняг. Единственият затворен участък за движение е проходът "Петрохан"."

На Троянския проход има ограничения за преминаване на МСП над 12 т.

"Всички екипи са в готовност за реакция, където има необходимост, ще се отстраняват паднали дървета или земна маса", обясни още вътрешният министър.

"Очакваме снеговалежи в Североизточна България, където по традиция стават снегонавявания и почистването е затруднено. Затова нека се предприемат пътувания само при необходимост", категоричен е министърът.

Коментари Напиши коментар