Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова поиска честна игра по време на предстоящата предизборна кампания.

Тя призова за дебати, вместо лични нападки и обвинения.
Още по темата


"България има нужда от единство и отговорни решения и който получи възможността да управлява, ще се нуждае не само от коректив, но и от съюзници", коментира тя.

По думите й ГЕРБ е готова да се вслушва във всеки разумен глас, да прояви необходимата воля и търпение.

Дариткова призова президента Румен Радев да вземе час по-скоро решение за датата на изборите, за да могат избирателите, партиите и институциите да се подготвят за тях.

"През изминалата сесия управляващото мнозинство удържа на натиска на опозицията и не се поддаде. Без нормалното функциониране на Народното събрание днес нямаше да има нито бюджет, нито правителство, което да има възможност да предприема необходимите мерки за справяне с тях. Ще припомня, че при откриването на предишната сесия на 44-ото Народно събрание президентът поиска страната да остане без парламент и редовно правителство. Днес ние сме убедени, че постъпихме правилно, като не се съобразихме с неговите призиви, чиято несъстоятелност днес е видима за всички", каза Дариткова.

Тя коментира, че в края на мандата управляващите са наясно както с отговорността, която носят, така и с грешките, които са допуснали последните 4 години.

 

Коментари Напиши коментар

171

Монолози без дебати

преди 1 ден

Дариткова да даде пример за едно участие на Бойко Борисов в дебати през последните повече от 15 години (4 като кмет на София и над 10 като министър-председател).

170

не

преди 1 ден

До питане !
И ние не , как ще оставим сайтовете ?

169

оДговор:

преди 1 ден

От тук пишещите не вярвам , много им е далече урната от лаптопите .