Търсенето на биохрани се увеличава, защото хората започват да осъзнават колко е важно да се хранят с чиста и истинска храна. Това заяви Виктор Папазов, съдружник в био мандра и създател на Българска фондова борса, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Компанията предлага чисти и натурални млечни биопродукти без сухо мляко и без консерванти, които могат да бъдат открити в част от големите хранителни вериги и в магазините за биохрани. Папазов сподели, че за продуктите се използва мляко от сертифицирани биоферми.

Подобен бизнес обаче крие редица трудности, пред които производителят е изправен.

„Ние предлагаме може би едни от най-качествените и съответно най-скъпите съответно млечни продукти на пазара, но на хората не им харесват високите цени. Как да им обясня, че качественият продукт не може да е бъде евтин. Има много недобросъвестни производители, които например използват сухо мляко за продуктите си“, коментира Папазов пред Bloomberg TV Bulgaria.

Друг проблем, който той очерта, е нелоялната конкуренция от страна на европейските страни.

„Поне 50% от цената на европейското масло, което ядем е субсидирана. А в България, ако кажем условно, че килограм масло струва 40 лв. от тези пари много малко отиват за производителя. Търговецът взима една много съществена част от цената, която виждате в магазина, а 20% от нея е ДДС. Производителят е поставен в най-лошото положение, в което може да бъде“, допълни той.

Целият разговор може да видите във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase