Света литургия и молебен за здравето на българския народ беше отслужена в храм-паметника "Свети Александър Невски" по случай Васильовден. С маски и на дистанция, присъстващите в храма се помолиха за една по-добра нова година.

В слънчевото утрото на новата година миряни отидоха да се помолят с надежда 2021 година да бъде по-добра, отново да усетим топлината в сърцата си и да забравим за пандемията.

Още по темата
"Да е здрава, да е успешна за вас младите и за нас старите добри старини. Много хора пострадаха и това ограничение между хората ни тежи. Ние сме свикнали да бъдем контактни", сподели Стефка Иванчева пред телевизия Bulgaria ON AIR.

А хората си пожелават най-вече здраве за себе си и своите близки.

"Да сме здрави всички, да не загубим повече никого. Близки хора особено никой да не губи. Да няма хора, които да остават сами", каза и Мария Венкова.

На днешния ден се почита паметта на Свети Василий Велики.

"Трябва да се смирим, да бъдем малко по-добри хора. Ето и камбаната бие във ваша чест и всичко останало ще си дойде така както е рекъл отгоре. Този отгоре, той не бърка", посочи Валентин Зайков от настоятелството на "Св. Александър Невски".

В първия ден от новата година митрополит Антоний отслужи тържествената Света Василиева литургия в катедралния храм "Свети Александър Невски".

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 1 година

С МАСКИ НА ПРАВОСЛАВНИ ХРИСТИЯНИ И НА ДИСТАНЦИЯ ОТ ХРИСТОВОТО УЧЕНИЕ.

3

.

преди 1 година

"Този отгоре, той не бърка", посочи Валентин Зайков от настоятелството на "Св. Александър Невски"." - 'този отгоре'???!?! Къв си ти бе? Касиер-счетоводител? Кръстен ли си изобщо??

2

Анонимен

преди 1 година

Господ не обича маскирани идьоти.