Снимка: БГНЕС

Призоваваме всички да се ваксинират, защото това е единственият изход, ефективността на ваксината е 95%, заяви председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов, след като се ваксинира днес в УМБАЛСМ "Пирогов".

"Имунизационният процес е изключително важен. Днес повечето страни от ЕС организират ваксинация. Така показваме нашите обединени усилия в борбата с COVID-19. Искаме да покажем, че ваксината е безопасна, безвредна и има единствено позитивни ефекти. Тя предпазва от заболяването. Не е лекарство, а профилактично средство срещу това тежко страдание за хората“, посочи Гигов, цитиран от "Фокус".

"95% е ефективността на тази ваксина, а много малко ваксини могат да се похвалят с това. В началото ще бъдат по-малко ваксинираните, като са получени дози за около 5000 души. Това е една генерална репетиция, на която не са разрешени грешки. Ще видим как правим много добра организация и тя ще става все по добра. Призоваваме всички да се ваксинират, защото това е единственият изход. Нека да посрещнем лятото другата година като едно нормално лято", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase