Снимка: БГНЕС

Хубавото и топло време около Коледа от неделя ще отстъпи място на валежи в почти цялата страна, сочи прогнозата на НИМХ.

През нощта и утре на Стефановден ще е облачно. Валежи от дъжд ще има на много места в страната.

В ранните сутрешни часове в Северозападната част от страната дъждът ще се премесва със сняг и е възможно да има заледявания. В следобедните часове, най-вече в планинските масиви в Южна България, ще има значително количество валежи.

Още по темата
В Северозападната част от страната температурите ще са по-ниски е ще останат без промяна почти през целия ден, като ще достигат максимални стойности от около 5 градуса. В останалите райони на страната минималните температури ще са между 2 и 8 градуса, а максималните – между 7 и 12 градуса, за София – максимална 8.

Заради очакваните валежи обаче за утре Националният институт по хидрология и метеорология обяви предупреждение - оранжев код за опасни валежи в област Смолян, където се очакват количества между 35 над 50 литра на квадратен метър.

По високите части дъждът ще преминава в сняг с бурен вятър.

Предупредителен жълт код за сняг е издаден още за областите Видин, Монтана, Враца и за Благоевград. Жълт код за валежи от дъжд пък е обявен за областите Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Габрово, Велико Търново и Търговище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase