Само броени часове остават преди Дядо Коледа да потегли на околосветската си обиколка, за да занесе подаръци на всички деца. Заради коронавируса пътешествието на белобрадия старец ще се осъществи при специални противоепидемични мерки. Запознати уверяват, че Дядо Коледа вече е ваксиниран срещу вируса и може спокойно да раздава подаръци. А децата по цял свят ги очакват с трепет под елхата довечера.
 
Различната година донесе и различни желания в коледните писма на най-малките. Трудно ли се пише до белобрадия старец и защо за 4-годишната Ади е важно да има мачкащо кексче?
 
Светлинките мигат, но под елхата все още няма нищо. Макар и на 4 години, Адриана знае кой отговаря за това да има подаръци под коледното дръвче на Коледа. 
 
"Дядо Коледа живее много надалеч в Лапландия и джуджетата му помагат да прави подаръци и ги дава на всички деца по света", сподели малката Адриана Илиева пред Bulgaria ON AIR.
 
За да бъдат изпълнени желанията на малчуганите, всеки трябва да напише писмо до белобрадия старец. Към списъка с подаръци за послушните деца трябва да има и рисунка.
 
"Ще направя на моята елхичка играчки. А на моята ти ще ми направиш звездата", допълни 4-годишното момиченце. 
 
След усърдна подготовка - писмото е готово. А в коледната нощ, за да стопли сърцето на малката Ади, дядото с червените ботушки трябва да изпълни само няколко поръчки. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase