Снимка: Правителствена пресслужба

Правителството отпусна над 3 млн. лева за Българската православна църква.

Сърдечна благодарност, в годините Вие винаги сте помагали на Църквата и богословското образование -  с тези думи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан се обърна към членовете на правителството в началото на днешното заседание на Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата
Митрополит Йоан изрази благодарност за финансовата подкрепа от 300 000 лева, с които ще бъдат извършени ремонтни и реставрационни дейности по Катедралния храм "Успение Богородично" във Варна, както и за отпуснатите 200 000 лева, с които ще бъде довършено строителство храма "Св. Прокопий Варненски".

В рамките на одобрените за БПЦ средства са предвидени също така 2 200 000 лева за ремонт и реставрационни дейности за сградата на Богословския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", както и 479 921 лева за Софийската духовна семинария.

"Благодаря на всички свети отци, които обикалят по болниците и дават кураж и сила на болните в пандемията", заяви от своя страна министър-председателят Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase