Снимка: Helpbook

Общ преглед
В платформата на Helpbook.info получихме снимки от столичния квартал „Хиподрума“, на които се вижда състоянието на детска площадка след изкопни дейности. "Изкопът е голям и се разраства, а предупредителни табелки липсват. Огражденията не са съобразени с безопастността на преминаващите, което може да доведе до инциденти, особено при малките деца. Унищожени са съоръженията като пързалка, люлка, пясъчник и зелени площи. Навсякъде по алеите е оставена кал и като цяло гледката в района е като след бойни действия. Моля за Вашето отношение и привеждане на района в изрязен ред! ", се настоява в сигнала. Последва светкавичен отговор от район "Красно село" с обяснения какво се случва и с обещание теренът да се приведе в ред до края на годината.

В същия район настилката на част от улиците е в плачевно състояние. След извършен общински ремонт е поставена асфалтова настилка, но без нужната отводнителна система. В резултат на дъждовете са се образували огромни локви и очевидно ще е нужен нов ремонт съвсем скоро.

В близост са съседни улици с настилка от павета, които поради сериозно засиления трафик през последните месеци са далеч от добро състояние. Паветата са пропаднали, а на места липсват, като са се образували огромни дупки, което допълнително затруднява придвижването на автомобили и пешеходци.

В пратформата постъпи и обезпокоителен сигнал, насочен към БАБХ, относно поддръжката на хигиена в обект от верига хипермаркети. „На щандовете с насипни закуски и хлебчета, вместо нормални найлонови ръкавици, имаше някакви неадекватни изрезки от пликчета, с които е невъзможно да се работи и вади нормално. Те падат от ръката. Хората без да искат пипат продукти, които няма да вземат. При сегашната епидемия, когато хигиената е от изключително значение, е недопустимо подобно нещо. Преди тези изрезки, имаше малки правоъгълни пликчета, които също падаха, но с тези не може и да се хване нормално“, пише възмутеният потребител и моли за спешна проверка.

Това са част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всекиден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар