Снимка: БГНЕС
В икономическо отношение 2021 г. ще бъде по-тежка от настоящата. Това каза в ефира на bTV бившият финансов министър Симеон Дянков. Според него голяма част от спестяванията на фирмите и семействата вече са изчерпани.
 
Той е на мнение, че мерките на правителството за подкрепа на бизнеса у нас не са достатъчни. 
 
"Правитлеството тича след кризата. Трябва да се помисли кои сектори са най-засегнати и защо това се получава. Причината е, че в правителството няма икономисти, които да кажат в какви мерки трябва сега да се инвестира, преди ситуацията да стане по-лоша", каза още Дянков.
 
Бившият финансов министър смята, че предстоят още вълни на коронавирусната зараза, от което бизнесът ще става все по-потърпевш. Той посочи още, че има вероятност данъците у нас да бъдат увеличени.
 
"До 2 г. данъците ще се увеличават, защото сега се вдигнаха доста от социалните придобивки и се върви към вдигане на данъците. Най-вероятно ще се вдигне ДДС, защото по по-лесен начин се събират повече приходи в бюджета", обясни той. 
 
Дянков бе категоричен, че до 1-2 години се очаква да настъпи криза и в банковия сектор. Той каза, че правителството трябва да почерпи експертен опит, за да се справи с проблемите в икономиката.
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase