Снимка: БГНЕС

"Ако сме се заразили с COVID-19, без да знаем, и си сложим ваксина, теоретично би трябвало всичко да е наред. Все пак обаче това не е желателно. Лекарите внимателно разпитват какви са били контактите ни, за да се избегне максимално подобен случай". Това заяви в ефира на Нова ТВ вирусологът доц. Любомира Николаева-Гломб. 

Тя обясни, че всяка ваксина трябва да се прилага на здрав човек, защото е важно имунната му система да не е ангажирана на други фронтове. "Поставяйки я, "откриваме фронт", на който да я тренираме за среща с евентуален патоген", поясни Николаева.
Още по темата
 
"Pfizer имат много големи клинични проучвания. Твърдението на проф. Чорбанов, че създадените ваксини не са ефективни и безопасни, е императивно. За редица ваксини вече има резултати от първа и втора фаза на клинични изпитания. Нещата са под контрол. Има поне 10-15 ваксини, които са в трета фаза на изпитания", каза още специалистът. 
 
Вирусологът сподели, че в момента е под карантина, защото се е заразила с коронавирус. "Имам късмета да карам сравнително леката форма на заболяването. Първите няколко дни бяха тежки, но вече съм добре. Пия много течности – 2-3 литра на ден, витамин Д и аспирин. Не приемам антибиотици", заяви Любомира Николаева.
 

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 2 месеца

В ерата на безсимптомните болни как ще сегарантира кой е здрав и кой не?!

28

Анонимен

преди 2 месеца

Как е тръгнало скоро Ваксините ще станат повече от Китайците .... Взе парата и каза : ПОСЛЕ ще ВИДИМ : ))))

27

Анонимен

преди 2 месеца

Как така изведнъж се появиха толкова ваксини? Няма ли изпитания на ваксините? Или айде идвайте и се боцкайте. Така не става. Никой човек със здрав разум няма да си причини това и не виждам смисъл.