Снимка: БГНЕС
Световноизвестният оперен певец Камен Чанев е починал от коронавирус, съобщи БНР. Преди дни той беше приет за лечение в болницата в Стара Загора.
 
Камен Чанев е роден в Сливен. Завършва френското езиково училище в родния си град.

През 1991 г. завършва Българската държавна музикална академия "Панчо Владигеров", а през 1992 г. специализира в Музикалната академия "Борис Христов" в Рим. Работил е заедно с Александрина Милчева, Гена Димитрова, Леоне Магиера (пианистът на Лучано Павароти).

Камен Чанев е най-успешният български тенор с международна кариера. Той беше солист на Националната опера и балет и на Пражката опера, Чехия. Изявявал се в основния теноров репертоар на големите оперни сцени в Европа, Азия и САЩ.

Още по темата
 
Изявявал се и в основния теноров репертоар на големите оперни сцени в Европа, Азия и САЩ.
 

В негова памет ръководството на Община Стара Загора, съвместно с Държавна опера Стара Загора, организират поклонение. Желаещите да изразят своята почит могат да го направят на 28 ноември (събота) от 10.00 до 13.00 часа, във фоайето на старозагорската опера. Всеки ще може да изкаже своите съболезнования в Съболезнователна книга и да положи цветя в памет на Чанев. Гражданите ще влизат от западния вход на сградата, намиращ се на бул.“М.М.Кусев“, и ще излизат през южния, при строго спазване на всички противоепидемични мерки.
 

Поклон пред светлата му памет!

Коментари Напиши коментар

84

999

преди 1 месец

ПОКЛОН!!! НО НЕ БИВАШЕ ДА СТАВА ТОВА!!! ЗАЩО НЕ СЕ СЛУЧИ С НЯКОЙ ПОЛИТИК ИЛИ ПОЛИТИ.Ч.КА?!

83

до 82

преди 1 месец

Миришат 18-ките, дето нямат стотинки за веро да се подмият. Още на 14-16 й скъсали цветето и й изорали градинката многократно, инфаркт щяла да докарва, хаха, всяка овца на 18 се мисли за принцеса, единствена и неповторима

82

До 79

преди 1 месец

И бързо го коси инфаркта, щото 18ките не са за всеки, а и не обичат да мирише на дърто.