Снимка: Pixabay
За 25-та поредна година "Български пощи" организират конкурс за "Най-красиво писмо до Дядо Коледа". За да е валидна кореспонденцията изискванията са на плика трябва да е залепена марка от 65 ст., а на мястото на получателя трябва да пише "За Дядо Коледа". Крайният срок на конкурса е 12 декември, предаде БНР.
 
С организирането на детски конкурс "Най-красиво писмо до Дядо Коледа" от "Български пощи" целят да научат децата да водят кореспонденция и правилно да адресират писмата. Всички детски писма със стихове и рисунки могат да участват в конкурса.
 
"Трябва в някой да се вярва и в нещо да се вярва. Ние сме си направили организацията. "Български пощи" не са спрели да работят въпреки пандемията. Имаме отново пощенски кутии в по-големите пощенски станции, които са точно за тези писма, които децата ще изпратят", каза Милена Тошева от "Български пощи".
 
От писмата, които са получавани досега, се разбира, че децата наистина вярват в Дядо Коледа.
 
"Тъй като няма възрастово ограничение, ние получаваме и писма от деца, които все още не са на училище и е видно от тях, че родителите са ги написали. Децата, които са вече в училищна възраст и ги пишат сами, то си личи по почерка, личи си по изразяването. Има и писма, които са от така наречените пораснали деца. На нас ни пишат и възрастни хора, които се молят предимно за здраве, за партньор в живота", допълни Тошева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase