Снимка: Pixabay
"Всички специалисти предупреждават, че дори ваксината срещу COVID-19 да стане налична, няма да можем автоматично да превключим към нормалния си живот", каза епидемиологът проф. Радостина Александрова в пред bTV.
 
До този момент два екипа съобщиха за обнадеждаващи резултати за разработваните от тях ваксини - тази на "Пфайзер" и "Бионтех" и тази на "Модерна".
 
"Въпросите са дали тези ваксини ще помагат да се прекара по-леко вируса, или ще пречат въобще да се заразим. Ако се възпрепятства само клиниката, тогава хората могат да разпространяват безсимптомно вируса", коментира още епидемиологът. 
Още по темата
 
Тя изтъкна и факта, че ще е нужно време, за да се произведат ваксини за всички държави. Все още не е ясно и за колко дълго време ще ни защитава ваксината.
 
Проф. Александрова добави, че все още няма информация за нова мутация на COVID-19, която може да е притеснителна.
 
 
 
 
 
 
 

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 година

Поредната мангърка дървен философ.

12

Анонимен

преди 1 година

Затова сме на това ниво. Пенсионери и бивши комунисти ни управляват. Дали или не? ПРОФ. АЛЕКСАНДРОВА АКО ВАКСИНИРАТЕ 70% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НЯМА КАК ДА ИМА ВИРУС. ТОВА ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ ВАКСИНИ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ЗА КАКЪВ ВИРУС СТАВА ВЪПРОС. Спрете да се правите на знаещи. Има наука и учебници. АКО НЕ ЗНАЕТЕ ПРОЧЕТЕТЕ. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НА ВСИЧКИ НИВА Е ТАКА. ЛЕКАРИ, ИСТОРИЦИ, АРХЕОЛОЗИ, ИЗКУСТВО все пенсионери и бивши комунисти правещи се на демократи заради пари.

11

ЧИТАТЕЛ

преди 1 година

Днес заявиха, че никой не е виждал вируса под микроскоп. Наистина ли е вярно ? Каква е тогава тази снимка дето ни я нятрапват всеки ден.