Снимка: Кадър, bTV

Ангел Джамбазки така и не отговори на въпроса дали е хвърлял пиратки от централата на ВМРО върху хора. "Отговорихме абсолютно адекватно на това, което дойдоха да правят хората пред сградата, а те дойдоха да чупят, да хвърлят, да чупят вратата, да се опитват да нахлуват в нашата сграда с хора вътре по това време, деца от ансамбъла бяха там".

Още по темата

Това коментира пред bTV вечерта на напрежението пред централата на ВМРО Ангел Джамбазки и кадрите, на които се вижда как мъж, приличащ на него, хвърля бомбички и полива с маркуч хората долу.

Това е исторически паметник на културата и ние няма да допуснем да бъде вандализиран да бъде нападан, трошен, добави евродепутатът.

Джамбазки заяви, че са се самозащитавали от вандалския акт и агресия на протестиращите. Според него всеки би го направил, ако в дома му дойдат да чупят.

Той не отговори на въпроса защо е имало бомбички в сградата на ВМРО, но поясни, че пиротехниката се продава в търговската мрежа свободно. Ако бяха нахлули вътре, щеше да се стигне до физически сблъсък, пожарният маркуч беше единственият начин, каза още евродепутатът, който в момента е доброволец във ВМА.

Джамбазки така и не отговори дали би бил отговорен за действията си. "Полицията беше с тези хора. Тези хора започнаха да трошат. Имат ли право да хвърлят пиротехника, ние отговорихме реципрочно."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase