Снимка: БГНЕС
Броени часове делят любителите на пазаруването до едно от най-очакваните шопинг събития през годината. Последният петък на ноември всяка година е обявен за Черен петък. Тази година заради коронавируса големите намаления започват седмица по-рано, и то основно в интернет, съобщи Нова ТВ.
 
Пазаруването тази година ще е предимно от вкъщи, където ще можем часове наред да сравняваме цени и продукти докато пием кафе на дивана в хола.
 
78% от българите, които ще се възползват от големите намаления, ще го направят чрез покупка от интернет. Очакванията са, че най-много ще купуваме дрехи, обувки, домакински електроуреди, смартфони, играчки, както и продукти за декорация и ремонт на дома. Пазаруването по интернет и в големите търговски центрове ще се случва по нови правила.
 
Тази година едва ли ще се станем свидетели на блъскащи се да влязат в магазина хора. Пандемията успя промени правилата навсякъде дори и при голямото пазаруване.
 
"Правилата са променени драстично – това ще бъде първият Черен петък, който ще се случва в пандемична обстановка", посочва Пейо Майорски от Асоциация за защита на потребителите.
 
Моловете вече са в трескава подготовка за голямото шопинг събитие. Но предизвикателствата за търговците този Черен петък ще са много повече.
 
"Независимо от ситуацията – интерес към изгодните оферти на Черен петък има и това си остава едно от най-очакваните събития за любителите н пазаруването. Най-големият плюс е, че можеш да докоснеш продукта, да го видиш, да го пробваш, да го почувстваш – въобще емоцията от физическото пазаруване е нещо несравнимо. Това е едно преживяване", заяви  Теодора Тодорова – маркетинг мениджър във верига магазини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase