Снимка: БГНЕС
"Доста неприятно. Много хора трябва да минат от там, може би, от тези, които непрекъснато дават съвети, за да видят как протича 24-часово лечение на болен. Всеки дава съвети, но това е най-лесното нещо", коментира пред Нова тв бившият здравен министър проф. Радослав Гайдарски. Той е бил заразен с коронавирус, наложило се е да бъде хоспитализиран, но вече е в дома си и с два отрицателни теста.
 
Още по темата
"Това е едно коварно заболяване, за което в самото начало заразения може и да не разбере, че го има. Аз съм от тази група. Нямах никакви оплаквания, нито смущения във вкусовите качества. Понеже бях контактен с няколко заразени, реших да си направя тест. Той се оказа положителен. Когато колегите ми настояха да остана в болницата, реших, че искат да ме сплашат малко и преувеличават картината", разказа проф. Гайдарски.
 
Шефът на Реанимацията – д-р. Младенов, обаче е преценил, че състоянието на бившия здравен министър не е било добро. Той не е усетил развитието на пневмонията, но екипът му я забелязва на рентгенова снимка.
 
"Насищането на кислород в белия ми дроб беше около 74%, а трябва да е около 96%. При мен беше много ниско, но аз не го усещах. Имаше нещо като слабост на организма, но нямаше температура, нямаше кашлица, нямаше нищо", добави проф. Гайдарски.
 
Той е на мнение, че ситуацията в COVID отделенията не може да бъде описана. Само човек, който го е преживял, разбира ужаса да си настанен или да работиш в такова отделение. Проф. Гайдарски смята, че трябва да се прибегне към пандемичния план. Системата е предложена преди години, одобрена е и от американските служби.

Коментари Напиши коментар

51

Бунтата

преди 1 година

Плашите хората и постоянно им набивате в главите страх!!!

50

Е не може

преди 1 година

без да одобрят американските служби. Ми нали 30 години все по техен тертип работите и стигнахте до кривата круша

49

Знаете кой

преди 1 година

40% и нагоре положителни. Намирисва ми на нещо наместено. Никоя друга държава няма такъв процент. Или с ПСР тестовете заразяват народа или фалшиви резултати за да наложат нуждата от масова ваксинация. Един вид опитни зайчета.