Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След един месец мечтата за пълна диверсификация ще я има, заяви премиерът Бойко Борисов, който заедно с енергийния министър Теменужка Петкова провери строителството на интерконектора с Гърция.

Над 440 души работят на междусистемната газова връзка Гърция-България от двете страни на границата. Към момента по трасето са разнесени над 159 км тръби, от които 72 км са заварени, а засипаният тръбопровод е над 11 километра, става ясно от профила на премиера Бойко Борисов в социалната мрежа.

При проверката той каза още, че парите за проекта са осигурени приоритетно. Борисов препоръча да се спазват и здравните мерки, за да не се налага "карантиниране и спиране".

Представител на гръцката фирма изпълнител "Авакс" обясни, че се работи усилено и до края на година ще има сериозен напредък по трасето.

1.6 км от него ще преминат под язовир "Студен кладенец", както и под река Марица.

Чрез изграждането на този значим проект ще имаме достъп до природен газ от Азербайджан и втечнен газ от различни източници. Така постигаме 100% диверсификация. Проектът ще е от голяма полза за всички българи, както и за нашите съседи, заяви министър-председателят.

 

Коментари Напиши коментар

93

Анонимен

преди 5 месеца

*** грозната подигравка с хората
Диверсификацията я има и цената на газа скача за бьлгария
Хаха голям смях

92

Анонимен

преди 5 месеца

Стига е обикалял с джипа и ръсил бисери ,така или иначе вече има антитела да ходи и да помага в някоя болница и той да покаже малко чувещинка.

91

Анонимен

преди 5 месеца

Браво на Боко!Най големия строител в съвременна България!!!