Въпреки уверението на здравните власти само преди дни, че у нас недостиг на медикаменти няма, се оказва, че към днешна дата има места, на които все още е невъзможно да се открият антибиотици, изписвани за лечение на коронавирус.

Още по темата
В нито една аптека в Благоевград не може да се открият антибиотиците, които се изписват и за лечение на коронавирус.

В София ситуацията в аптечната мрежа не е по-различна. Търсим един от антибиотиците в столична аптека, в която преди дни проверка направи и здравния министър Костадин Ангелов.

Проблемът с липсата е не само за антибиотици, а и за нискомолекулярни хепарини.

Здравният министър припомни, че ситуацията е кризисна и трябва да се спазват мерките и ограниченията, които се налагат.

Вижте повече в репортажа на Натанаил Раичков и телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 10 месеца

До mxm За кашлицата е добре да бъдеш прегледан от лека със слушалки а не по телефона.

22

това е абсурд

преди 10 месеца

До АнонименНали дадоха на съд жената предупредила че ще има липса на лекарстваНещо повече делото не е отменено а върнато на по долната инстанция.Никаква реакция от страна на водещата взела интервюто обаче поне аз го чух по радиото. Един вид медии, съдебна система и здравеопазване срещу честните хора.Трудно ми е да си представя по либерално демократично положение и ситуация.

21

Ало , каскет

преди 10 месеца

Каскетът сега трябва да обвини цяла България, защото се всява паника, че има недостиг на лекарства от всички медии, лекари и фармацевти. А, той обвини само шефката на съюза на фармацевтите? А, уж независимите прокурори ,къде са? Айде, де обвинявайТЕ всички---Само едно се чудя понякога--НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ОТ СЕБЕ СИ?