Снимка: архив, БГНЕС

Лечението от COVID-19 непременно трябва да се води от лекар, не трябва в никакъв случай да се взимат превантивно никакви медикаменти, включително и антибиотици. Това посъветва хората проф. д-р Иво Петров.

"Антибиотиците, взимани превантивно, са абсолютно безпредметни, а дори понякога могат да бъдат и вредни, т.е. те могат да приспиват имунитета, когато не са назначени навреме", предупреди той.

Конкретната фаза от заболяването изисква конкретни мерки и тези фази трябва да бъдат преценени от лекар - било то онлайн, по вайбър, по телефона, по някои от дигиталните платформи.

Още по темата

Има решение за разширяване на извънболничните медицински центрове, които ще играят роля на своего рода триаж за пациентите, които са с COVID-19 или съмнения за COVID-19, поясни проф. д-р Иво Петров по БНТ.

Болниците в София при нужда могат да осигурят много легла. Не само легла трябва да има, това не е проблем, проблем е наличието на персонал, пък и не всеки лекар има опит в лечението на инфекциозни заболявания.

"Всички ние се учим в ход. Първо кардиологичните отделения в болниците бяха превърнати в COVID и колегите кардиолози бяха пуснати в борбата, тъй като знаем много повече за патологията, за различните фази от инфекцията", каза проф. Петров.
 

Коментари Напиши коментар

52

Бат Койчо

преди 10 месеца

Април месец в редица интервюта Проф. Петров, твърдеше че Коронавируса ще изчезне до 20 дни.Сега е месецНоември, а Ковидчето си настъпва оюе по-яростно.

51

Анонимен

преди 10 месеца

Сетиха се. Те хората вече изкупиха всички лекарства. Гледам ги някой излизат от аптеките с по една торба хапчета. Хората се запасяват за години напред защото не знае какво ще стане.

50

Анонимен

преди 10 месеца

Конкретната фаза от заболяването изисква конкретни меркиточно така, човек трябва да се познава и да взима правилните лекарства на времепри вирусните зарази обстановката се сменя за час