Снимка: Pixabay
Пореден сигнал за отказан прием в болница на човек с влошаващото се състояние и позитивен тест за COVID-19. Близки на 65-годишна жена с хронични заболявания сигнализираха, че тя си е вкъщи и се влошава. Жената не само не може да бъде приета в болница, но не може да стигне дори до това да й направят една рентгенова снимка.
 
"Майка ми от 12 дни е с COVID-19. От 9 дни е на антибиотик. Има придружаващи заболявания – диабет и хипертония. Звъннахме преди два дни на 112, защото майка ми се влошаваше. От Спешна помощ ни помолиха ни да имаме търпения, заради много чакащи", разказа в ефира на Нова ТВ дъщерята Силвия Иванова.
 
"Екип от парамедици е отишъл на адреса на майка ми след 24 часа. Водят я първоначално в Инфекциозна болница до "Свети Иван Рилски", където отказват да й направят рентгенова снимка с мотива, че нямат необходимата апаратура", заяви Иванова.
Още по темата
 
Жената е изпратена обратно вкъщи.
 
"Продължихме да звъним на 112. Връща се екипа парамедици и я водят  в Пирогов , където също отказват да направят снимка, защото няма да я приемат, тъй като няма легла. Майка ми стои в линейката и никой не я преглежда. Тя е казала цялата си предистория на заболяванията. След това я връщат на адреса й", разказва дъщерята на болната.
 
Болната и семейството поддържат непрестанна връзка с личния лекар, чийто предписания се изпълняват стриктно. След като жената се влошава, семейството й решава да я закара с личната си кола до болница „Токуда”.
 
"За 6 часа и 40 минути, които прекарахме в Спешното отделение на „Токуда” имаше десетки чакащи. Връщаха хора, защото  нямат легла. Мъж на 61 години с двустранна пневмоня също беше върнат. Семейство от Плевен също беше там, защото в града им нямало легла", посочва Иванова.
 
В болница "Токуда" правят снимка на майка й. От нея става ясно, че тя има двустранна пневмония и я връщат вкъщи. Жената продължава да е с много остра кашлица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase