Снимка: БГНЕС
"За съжаление последните данни за смъртността от COVID-19 не са моментен пик. Все още не сме достигнали пиковите стойности". Това каза в ефира на Нова ТВ Петър Велков, математик и експерт по управление на кризи.
 
"Данните са ретроспективни. Тези свързано със смъртността и с тежките случаи вървят съответно с 10-14 дни и 21 дни назад. Тоест в момента това, което имаме като тежки случаи е от седмицата около 20 октомври – тогава са се заразили тези хора", посочва експертът.
Още по темата
 
"Ние се провалихме като общество да спазваме мерките. Когато имаме голям процент хора, неспазващи мерките, много хора, които не вярват във вирус и неефективна система за проследяване и карантиниране – всички тези мерки водят до претоварване на здравната система", заяви математикът.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 1 година

Няма нужда от гражданска война. Говедата сами ще си измрат, затворени в хралупите си. С маска и ръкавици естествено.

77

АЛООООУ , КОРНИ...

преди 1 година

КАК Е ЕЛЕКТОРАТА С "ЧЕРВЕНОТО И СТАДНО МИСЛЕНЕ".....ХА,ХА,ХАААААКАК Е "СТАДНИЯ ИМУНИТЕТ" НА ЕЛЕКТОРАТА ...?!ШЕ ИЗДЪРЖИ ЛИ ДО МАРТ .....ДО ВЗИМАНЕТО НА ВЛАСТТА...ХА,ХА,ХАААААААААА??!

76

Дори

преди 1 година

така нареченита естествена смърт изчезна някак от само себе си. Вече сто годишни хора умират не от старост, а от коронавирус.