Снимка: БГНЕС

Повишаването на смъртността у нас не се дължи на натиска върху здравната система. Българинът продължава да търси лекар късно, това е причината и за все по-младите хора, които губят битката с коронавируса, заяви здравният министър Костадин Ангелов.

Идвали в болници, когато белият дроб е силно увреден. Министърът посъветва всички, които имат леки симптоми да потърсят мнението на лекар.

Още по темата
Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов пък обяви, че са разкрити 3000 допълнителни легла, от които 250 са за интензивно лечение.

По думите му в софийските болниците натискът е най-голям.

"Много хора се обаждат по телефона да питат какво да се прави - при първите симптоми на неразположение си останете вкъщи, а ако проблемите се засилят - обадете се на личния лекар. Трябва да има диференциране на лечението на пациентите. Ако личният лекар поеме лечението на леките пациенти от първия ден на контакт с тях, до момента, в който трябва да постъпи в болница, това много ще ни облекчи", каза още проф. Балтов.

Коментари Напиши коментар

97

Анонимен

преди 10 месеца

Идвали в болници, когато белият дроб е силно увреден. Министърът посъветва всички, които имат леки симптоми да потърсят мнението на лекар. ако си министър или политик, може и да намериш лекар. Хората не че търсят късно, за тях няма доктори, докато не се влошат

96

Българин

преди 10 месеца

Тъпи плювачи , този материал е точно за Вас , не си обръщате внимание и след това ББ Ви е виновен ?! Цялото ми семейство го караме това нещо на крака , но от първия симптом сме на Азакс500 и разни други неща ! Ние нямаме Вашите проблеми , защото се лукуваме , а Вие чакате да Ви прасне в белия дроб!!!

95

Абе

преди 10 месеца

Мало ум чо, пробвай да се свържеш с когото и да било- навсякъде няма места и никой не си вдига телефона. Има една приказка- внимавай какво говориш, че все ти идва на главата. Няма някой, к ойто пряко или косвено да не се сблъскал със липсата на система и разум в до и болничната помощ.