Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев заяви, че многократно е призовал правителството да подаде оставка, защото по думите му то не може да води страната през коронакризата.

Пропуснато беше ценно време, за да се направи необходимата подготовка, сега виждаме панически действия, заяви Радев пред журналисти.

Още по темата
Според него, докато се разхождало по магистрали и мислело за оцеляването си, правителството пропуснало времето за отговорни действия.

Призовавам хората да спазват мерките, да се пазят - тях и своите близки, да укрепват своя имунитет и да не разчитат на телевизионни спасители, заяви Радев.

Президентът каза, че връченото му предписание от РЗИ за карантина е изтекло снощи. Той призова да подкрепим лекарите и медицинския персонал в тежкия момент.

Радев ще разговаря с германския си колега по темата за преговорната рамка на Северна Македония с ЕС.

Членството на Северна Македония е изключително важно за нашия регион и България винаги го е подкрепяла, но трябва да имаме ясни гаранции, че нашето единство като българска нация и нашето културно-историческо наследство няма никога да бъдат поставяни под въпрос, посочи президентът.

По думите му не можем да дадем европейска легитимация на омразата към България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase