Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В Дома за медико-социални грижи за деца в Добрич осем служители, сред които лекар и четири медицински сестри, са дали положителни проби за коронавирусна инфекция, съобщиха от областния кризисен щаб. В дома са заразени и две детегледачки и шофьор. Под карантина са поставени децата и персонала от дневния център при дома.

През изминалата седмица в Добричка област са установени общо 103 инфектирани при направени общо 200 RT-PCR тестове в различни лаборатории, според информация от Регионалната здравна инспекция.

Децата и двама души от персонала на първа "а" група в детска градина 7 в Добрич, първа група на детска градина "Знаме на мира" и четвърти клас в ОУ "Антим Първи" в Балчик са поставени под карантина след регистрирани случаи на заразени служители.

В изолация са и ученици от десети и единадесети клас в езиковата гимназия "Гео Милев" и седмокласници от СУ "Любен Каравелов" в Добрич.

Общо в областта под карантина са 344 души, посочват от областния щаб. От инфектираните през изминалата седмица 20 са хоспитализирани като двама са в отделението по анестезия и интензивно лечение в болницата в Добрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase