Спортна академия джудо и самбо "Биоком" продава всичките си титли, спечелени от основаването на клуба. Събраните средства ще отидат за благотворителност в подкрепа на лечението на младата сливенска учителка Мария Димитрова. Купите ще бъдат изложени в понеделник в 9.00 часа пред Стария бряст.

"Имахме сутрешна тренировка в четвъртък. Попаднах на този призив за помощ и реагирах спонтанно. Помислих за няколко минути, спрях тренировката на децата и им предложих да помогнем на тази  жена", сподели президентът на спортен клуб по джудо "Биоком" - Сливен Лъчезар Темелков в ефира на "България сутрин".

Идеята му е да организират базар, на който да продадат трофеите, така че средствата да бъдат събрани мигновено.

"Веднага реагираха. Те са много отзивчиви. Започнахме да събираме купите, за да го комплектуваме за днешния ден. Имаше една лека носталгия", допълни Темелков.

Пред Bulgaria ON AIR директорът на спортната академия коментира, че вече има заявки от хора, които ще закупят част от трофеите им и ще помогнат.

"С тези деца сме минали много битки в спорта, но най-важното нещо е да ги подготвим да бъдат силни за живота. В момента им показваме, че трябва да се мисли за всеки един човек, който има нужда от помощ", заяви Темелков.

Джудистите от Сливен се подготвят за европейско състезание, въпреки страха от това, че то може да бъде отменено.

"Това е нещо преходно, това е борба, която трябва да преодолеем както в живота, така и в спорта. Винаги, когато сме заедно и правим добро, то ни се връща", заяви още директорът на СА "Биоком".

Мария Димитрова страда от множествен миелом. В момента е на лечение в Турция и за този етап от него са необходими 80 хил. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase