Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

В 113-ия ден на протестите срещу правителството група студенти блокираха кръстовището пред Ректората на СУ и настояват за незабавна оставка на Министерския ъсъвет и на главния прокурор.

Организаторите бяха от Юридическия факултет, които са подкрепени от колегите си от УНСС и Техническия университет. Те настояват за незабавните оставки на правителството и на главния прокурор.

Още по темата

Движението на кръстовището при университета беше блокирано.

"Вчера г-н министър-председателят Бойко Методиев Борисов се изказал особено ласкателно за нас - младите хора, като казва, че не ни харесва. И ние не го харесаме. Борисов е позор, оставка и затвор. Вчера бяха гласувани 1.1 млрд. лева увеличение в заплатите на държавни чиновници. На базата на какво? Каква реформа се извърши, за да може те да работят по-добре? Показаха за пореден път своята некадърност, некомпетентност, нецелесъобразност в разходването на публичните средства.  Затова ние сме тук вече над 100 дни и протестираме - за да свалим това правителство и този модел, за да можем да изградим едно по-добро бъдеще", коментира протестиращ пре БНР.

Междувременно започна и протестът, организиран от "Отровното трио".

Към 19,30 ч. студентите вдигнаха блокадата пред Ректората, но движението беше блокирано от шествието на "Отровното трио".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase