Кадър: Bulgaria ON AIR

30 години - ще има "Белене", няма да има "Белене"... Всяко решение може да е предпоследно. Удобното на "Козлодуй" е, че има изградена цялостна инфраструктура. Не толкова отдавна имаме идея, която се провали. Оказа се, че една голяма компания трябва да строи, но идеята беше оставена настрани. Това каза за "Денят ON AIR" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

По думите му не е ясно малките реактори колко ще са и какво щели да правят.

"Нека не бързаме да ги зачеркваме "Марици-те". Те имат дълъг живот, особено двете, които сме приели да наричаме американски", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Според Манолов има нещо като план, стратегия за развитие на енергетиката. Особено в този преходен период, в който тя трябвало да "позеленява".

"Не разбрах и аз дали ще купуваме от американците или те ще инвестират. Разговорът тепърва ще започва. Работим в среда, която е задръстена с ограничения", допълни събеседникът.

Увеличение на пенсии, заплати и надбавки за всички деца. Предизборно ли е развързала кесията държавата?

"Истина е, че немалка част от заемите, които се теглят, отиват за погасяване на предходни, които са теглени при по-лоши условия. Ние сме парадокласла страна, която се грижи за богатите си граждани, а не за бедните. Политиката е изкуство на възможното", обясни Димитър Манолов.

Според президента на КТ "Подкрепа" прекалено рано било въведено швейцарското правило относно пенсиите.

"Може да се направи модифициране на това правило и индексирането да е друго. Пенсионерите имат преференции като например картите за градския транспорт - те струват нещо, но никой не започва този дебат", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase