Снимка: Pixabay
Над 64 милиона души в света страдат от сърдечна недостатъчност. В България пациентите с тази диагноза са около 170 хиляди. Те попадат и в една от най-рисковата група при евентуално заразяване с коронавирус. Тази седмица честваме седмицата на сърцето.

Как да поддържаме сърцето във форма?

"Здравето на нашето сърце е важно за всички. Има неща, които са много прости и са свързани единствено с нашето желание и усилия в тази посока. Това са наднорменото тегло, обездвижването и злоупотребата с алкохола". Това заяви в ефира на Нова ТВ професор д-р Мария Миланова - началник на Клиниката по Кардиология в Пирогов.
 
Тя обясни, че пушачите оцеляват повече при инфаркти, тъй като съдовете на сърцето им са приспособени към натоварване. Това е била и причината за статистиката. В никакъв случай обаче тютюнопушенето не представлявало предпазен ефект.
 
Проф. Миланова добавя още, че специалистите вече знаят много за коронавируса, но всеки ден продължават да събират нова информация и да учат.
 
"При болните с COVID-19 важен фактор са придружаващите заболявания. Трябва да се прави разлика между болен и заразен човек", обясни проф. Миланова.

Коментари Напиши коментар

5

Булшит

преди 9 месеца

А за рака, инфаркта, инсулта какво научихте?

4

Те учените

преди 9 месеца

още учат, ама всеки ден агитация юруш на ваксините, че не останаха.

3

Biohazard

преди 9 месеца

Вие си учете за коронавируса, обаче защо путиливизора не показват всеки ден статистика за умрелите от инфаркт, инсулт и онкологични заболявания?Сигурно защото сравнението няма да е в полза на пандемията. Освен това от тестове и хоспитализации за ковид се печели повече и по-бързо.