Снимка: БГНЕС

По време на дербито "Ботев" (Пловдив) - "Левски" снощи, в агитката на софийския отбор е възникнал конфликт, прераснал в побой между "сините", съобщава БНТ. Служителите на реда веднага опитали за овладеят побоя.

Сбиването на фенове е станало по време на мача - около 10-ата минута, което е наложило прекъсването на мача заради конфликта, възникнал в сектора за гости. Няма сериозно пострадали фенове или сериозно пострадали полицаи, но са потрошени седалки и заграждения в сектора. Щетите тепърва ще се изчисляват.

Още по темата

Задържани са 42-ма души. Те ще бъдат съдени по бързо производство най-вероятно още днес.
Сбиването е между представители на две фракции от фенската маса на "Левски". От около две години се развива конфликтът между т.нар. "Ултрас Левски" и "София Запад".

"Това, което се случи на стадиона, е една провокация. Членовете на "Ултрас Левски" всички са задържани, без да се задържи нито един от така известната "София Запад" групировка.

Това е конфликт в "Левски" от дълги години. В СДВР са получени сигнали, че ще има размирици на стадиона - защо не е взета превантивна мярка? Да питам за "Ботев" (Пловдив) като организатори на спортното събитие.

Миналата година ние седяхме в отделен сектор, а "София Запад" - в друг сектор. Отношенията не са се подобрили, защо този път са ни сложили в един сектор?", попита адвокат Йордан Топалов, който е член на "Ултрас Левски".

Тепърва ще се установява дали са взети всички необходими мерки за ограничаване на подобни конфликти.

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 2 години

Тези пък кво делят!Безпаричния Лефски??

6

1

преди 2 години

А не искат ли за всеки да има отделна седалка на 10м една от друга? С какво помагат на клуба си, като се бият?

5

Видин

преди 2 години

На тия 42ма им забранете да стъпват на Герена