Снимка: архив, БГНЕС

Георги Гергов е под карантина заради коронавирус в семейството, съобщи самият той пред Dariknews.

Бизнесменът уточни, че съпругата му и майка й са на лечение в болница "Пълмед" в Пловдив, но неговият тест е отрицателен.

Двете жени са тествани и приети в лечебното заведение вчера.

По тази причина лидерът на пловдивските социалисти пропуска 50-ия конгрес на БСП, тъй като трябва да остане карантиниран за две седмици.

"След седем дни ще ми направят втори PCR", обясни Гергов.

Той разказа, че първо се е разболяла тъщата му, след което той е тествал цялото семейство и близкото обкръжение. Така се оказало, че и жена му е заразена, а нейният шофьор има антитела, което означава, че е изкарал вируса, без да разбере.

Никой друг от дома и персонала не е заразен. Гергов недоумява как не се е заразил, при положение, че е в тесен контакт със съпругата си и майка й и делят един покрив.

"Хората да внимават, да мият ръцете постоянно, да носят маски. Няма прошка, не е шега работа!", посъветва пловдивският бизнесмен.

Гергов разкри, че в началото на учебната година и 18-годишният му внук е изкарал коронавируса на крак, но той не е имал никакъв контакт със семейството, тъй като живее в чужбина. Вирусът е бил открит при тестове на всички ученици преди първия учебен ден.

 

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 1 година

,,не може да си обясни,,?А е толкова начетен.Ами питай лекарите, чичка.Явно шофьорът има по- тясна връзка с жена му. С това ходене по магазините.

27

Анонимен

преди 1 година

И тия не се намрази!като Божков при всички правителства оцеля ,явно и той плаща на седмица

26

Edin888

преди 1 година

Вероятно го бъркаш с Емилиян Гебрев, той бил 'тровен' с Новичок или нещо такова.