Снимка: Кадър, Нова тв

Щастливият случай с малкия Мехмед от с. Якоруда напомни за изчезването на друго дете от село Николаево, община Стражица. От малкия Мариян няма следа вече 11 месеца. Момчето изчезна през октомври миналата година, а още липсва и официална информация за развитието на разследването по случая.

В края на октомври м.г. малкият Мариян е бил само на година и пет месеца и едва проходил. Въпреки това, оставен без надзор за броени минути, изчезва и оттогава няма никаква следа от него.

Още по темата

Бащата и майката на Мариян са убедени, че детето им не се е изгубило, а е отвлечено.

 "Детенцето си беше ей тук. Оттук е взето детето, няма начин. Детето самичко никога няма да слезе надолу до чешмата или да отиде нанякъде, защото то самичко не стоеше. Детето ми е отвлечено, аз съм сигурен.", заяви бащата на момчето Стоян Хубов пред БНТ.

Родителите вярват, че детето им е живо и дори са отпразнували рождения му ден през месец май, с надеждата, че ще го видят отново.

"Пак си почерпих с бонбони. Знам, че детето ми е живо. Аз съм сигурен, че е живо. Просто си искам детенцето. Друго нищо не искам, искам детенцето да се върне.", обяснява мъжът.

Няма обаче официална информация по следствието, след като и прокуратурата обяви около месец след изчезването на детето, че се разследва отвличане.

"Работят още по случая, доколкото съм запознат. Идвали са много следователи, психолози. Всичко са работили, досега няма никакъв резултат.", обясни кметският наместник на с. Николаево Румен Цанев.

"Аз не мога да разбера тази нашата българската полиция. Голяма държава сме и как може такова нещо, едно дете да не може да се намери. Само да искат, ще го намерят. Аз съм сигурен. Аз ако мога, светът ще обърна, ще го намеря. И искам да помоля главния прокурор Иван Гешев малко да вземе по-насериозно този случай", каза още Хубов.

Той добави, ческоро никой не ги е потърсил за въпроси или информация за изчезналото им дете. И припомни, че е готов да даде възнаграждение на всеки, който помогне детето му отново да се върне у дома.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase