Снимка: БГНЕС
КАТ стартира нова акция на пътя. Засилва се контролът около училищата и детските градини, предаде bTV.
 
Ще се следи дали се дава предимство на пешеходците, дали се спазват правилата за движение по пътищата, както и за правилно пресичане.
 
"Акцентът ще бъде поставен върху участъците с концентрация на ПТП-та. Нарушителите ще бъдат санкционирани, независимо дали това са родители или други водачи на превозни средства", обясни Мария Ботева от Пътна полиция.
 
От днес до неделя ще бъде засилен и контролът по автомагистралите. Ще се следи за шофиране в аварийната лента и превишена скорост.
 
Според данни на КАТ има ръст на шофьорите, които използват мобилен телефон, докато са зад волана. От началото на годината има данни за над 10 хиляди подобни нарушения. Санкцията е 50 лв. и 6 контролни точки.

Коментари Напиши коментар

8

Ех

преди 5 месеца

Трябват камери навсякъде и яки глоби

7

kolio

преди 5 месеца

Супер взимам детето от градината и на кръстовището детето гледа една кола и ми казва Тате гледаи го тоя гледа си телефона,и 300 метра кара без да вдигне глава.Глоба,Книжката,Пробация и Анална терапия.На такива

6

крайно време

преди 5 месеца

Задължително да има контрол вблузост до пешеходната на Св.Наум до 107 ОУ - карат като луди там, а ученици пресичат постоянно!