Снимка: БГНЕС

Служителят на Държавно горско стопанство - Якоруда, който вчера откри изчезналото момченце, издирвано близо едно денонощие, ще бъде награден за проявените човещина и благородство.Това заяви директорът на Югозападното държавно предприятие инж.Дамян Дамянов, съобщи БНР.

По време на редовен обход в поверения му район горският стражар Муртаза Клечов е открил изчезналото дете, което е било босо, но в добро общо състояние и контактно. Качил го в автомобила и го завел в най-близкото село Бунцево, като междувременно подал информация в полицията, че е открил момченцето.

Още по темата

Освен благодарността на родителите той ще получи и награда за благородната си постъпка и адекватни действия, каза Дамян Дамянов.

"Колегата, който е изпълнявал задълженията си в гората, е успял да го намери, да го предаде, да положи грижи, с което може би е спасил живота на детенцето. Аз лично му благодаря и като знак на съпричастност и признателност, днеска имаме заседание на управителния съвет, ще внеса предложение за награждаване на колегата с парична награда", съобщи шефът на ЮДП.

Муртаза Клечове дългогодишен служител на горското стопанство в Якоруда, а откриването и спасяването на малкото момченце е поредното добро дело в неговата човешка и професионална биография, каза още директорът на Югозападното държавно предприятие.

Момченцето беше в неизвестност от късния следобед на 23 септември. В издирването му се включиха десетки полицейски служители, следови кучета, планински спасители и доброволци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase